Sağlık hizmeti ücretsiz olmalı birilerinin kazanç kapısı olmamalı
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Ekim 2024 - Pazar 08:00 Bu haber 322 kez okundu
 
Sağlık hizmeti ücretsiz olmalı birilerinin kazanç kapısı olmamalı
İYİ Partili Kazım Yücel, sağlık hizmetleri ile ilgili yaşanan skandallara dikkat çekti ve uyardı
- Haberi
Sağlık hizmeti ücretsiz olmalı birilerinin kazanç kapısı olmamalı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Kazım Yücel, acilen sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması gerektiğini ve birilerinin kazanç kapısı olmaktan çıkarılması çağrısı yaptı.

 

Yenidoğan çetesinin çökertilmesiyle birlikte bebeklerin sağlığı üzerinden yapılan dolandırıcılıkların ortaya çıkması ülke gündemine bomba gibi düştü. Vatandaş, sağlıklı bebeklerin yoğun bakımlara alınarak nasıl öldürüldüğüne işaret ederken, olayı yaşayan ailelerde kendilerinden istenen sağlık hizmeti karşılığındaki yüklü miktardaki paralara dikkat çekti. Yenidoğan çetesi mağduru ailelerin yaşadıkları çetenin bebek hayatından daha önemli olarak gördüğü para kazanma hırsları ortaya çıktı.

 

Yaşanan bu olaylara dikkat çeken İYİ Partili Kazım Yücel ise, bugün sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlanan insanlara işaret ederek, ülke genelinde verilen sağlık hizmetinin ücretsiz olması çağrısı yaptı.  Yücel, “İnsan sağlığı ve tedavisi bir kamu görevidir, ücretli OLMAMALI. Ayrıca, insan sağlığı da, kimsenin kazanç kapısı değildir. İnsanlarımızın sağlıklarını korumak, hastalık karşısında tedavi olmak hele hele her anne ve babanın değer verdiği çocukları üzerinden sağlık adı altında tedavi hizmeti alma noktasında zor durumda bırakılmaması gerekiyor. Ancak şunu gördük insanların evlatlarının sağlıkları üzerinden bir çete ortaya çıkarak dolandırıcılık yaptığı yetmiyormuş gibi çocukların, bebeklerin öldürüldüğü ileri sürülüyor” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık, hizmeti, ücretsiz, olmalı, birilerinin, kazanç, kapısı, olmamalı,
Yorumlar
Haber Yazılımı